Program |
NUTRIȚIA MODERNĂ: PROVOCĂRI ȘI OPORTUNITĂȚI” ediția a III –a cu sub genericul: ”Promovarea alimentației sănătoase prin schimbarea de comportament” |
Timp | Subiectul | Moderator/Raportor |
0900-0930 | Înregistrarea participanților | |
0930-1000 | Cuvânt de salut | Sergiu CEBANU, șef Departament Medicină Preventivă, USMF „Nicolae Testemițanu”, dr. hab. șt. med, conf. univ.
Nicolai JELAMSCHI, director general ANSP
Ala CURTEANU, liderul de echipă, Proiectul moldo-elvetian „Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile”, dr. hab. șt. med., conf., univ. |
0930– 1100 | Sesiunea I | Moderatori: Serghei Cebanu Ion ȘALARU Constantin RÎMIȘ |
0930– 0950 | Nutriția în sănătatea publică în Republica Moldova,situația actuală | Maria RACU, șef secție Sănătatea Nutrițională, ANSP |
0950-1010 | TBD | Constantin RÎMIȘ |
0950-1010 | TBD | Serghei CEBANU |
1030-1050 | Alimentația ca element al stilului sănătos de viață, provocări și oportunități | Ovidiu TAFUNI, USMF „Nicolae Testemițanu”, Departamentul Medicină Preventivă, dr., șt. med., conf. univ. |
1050-1110 | TBD | Radu RUSU, USMF „Nicolae Testemițanu”, Departamentul Medicină Preventivă, asist. univ. |
1110-1130 | Rolul medicinii culinare în promovarea sănătății: o abordare integrativă a alimentației în prevenirea și gestionarea afecțiunilor cronice | Magda MITITELU, Prof. univ., Dr., U.M.F. „Carol Davila”, București |
1130-1150 | TBD | Monica TARCEA, Prof. univ., Dr., UMFST „G.E. Palade”, Târgu Mureș. |
1150-1200 | Discuții pe Sesiunea I |
1240-1300 | Pauză de cafea |
1300-1700 | Sesiunea II | Moderatori: Angela CAZACU-STRATU Ovidiu TAFUNI |
1300-1320 | Risipa alimentară | Irina BUGA, MD, MPH, specialist în Nutriție umană |
1320-1340 | | Valentina LUPASCO, MD, MPH, specialist în Nutriție umană |
1400-1420 | Modern Foods: The Case for Regular Revisions to Dietary Recommendations | Maryanne TIGCHELAAR PERRIN, PhD, MBA, RDN, Associate Professor, Department of Nutrition, University of North Carolina Greensboro |
1420– 1440 | Promovarea alimentației sănătoase prin schimbarea de comportament | Lilia ONEA, expert comunicare, Proiectul moldo-elvetian „Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” |
1440-1500 | | Constantin RÎMIȘ, dr.șt. med, conf. univ, Proiectul moldo-elvetian
„Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” |
1500– 1520 | | Invitată de peste hotare a Proiectului, expert, Proiectul moldo-elvetian
„Viață sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” |
1520– 1540 | Prevent Childhood obesity | Lita PALOMARES, PhD researcher, Swiss TPH, Switzerland |
1540– 1600 | | Producător de alimente- Sponsor? |
1600– 1620 | | Producător de alimente- Sponsor? |
1620– 1630 | Discuții pe Sesiunea II |
1645- 1700 | Discuții și Concluzii. | Serghei CEBANU, șef Departament Medicină Preventivă, USMF „Nicolae Testemițanu”, dr.hab.șt. med, conf.,univ.
Ala CURTEANU, liderul de echipă, dr. hab. șt. med., conf. univ. Proiectul moldo-elvetian
„Viața sănătoasă: reducerea poverii bolilor netransmisibile” |